Nei, det er ikke så lett å komme på noe som du kan få gjennomslag for sånn uten videre. Generelt så vil vi påpeke at det er 10 år siden Ballklubben rykket ned fra 3.divisjon. Vi er en nettside med vekt på A-laget til SB, og hadde mer enn gjerne sett at de gule og svarte rykket opp en divisjon (til å begynne med). Hva skal til? Spellerane viser full innsats på treninger og i kamper. Det er ikke der det skorter. Ofte skal trening flettes inn i mellom jobb, skole og andre ting. Derfor vil vi som tribuneslitere gi full honnør til Gule for den innsatsen de legger ned for klubben.

Etter vår mening må det bevilges mer midler til SBs A-lag. Vi må få fler bein å stå på skal vi klare rykke opp. Ørn og Fram har klart å komme seg opp i 2.divisjon. Kan de kan vi.

Lykke til med årets sesong Ballklubben!

ÅRSMØTET

Husker du når Gule var i 1.divisjon? Vi har i alle fall ikke glemt det.   Ballklubben rykket opp i 1989, og spilte 1.divisjon i 1990 og 1991. Da ble det nedrykk. I 1994 rykka vi opp i 1.divisjon igjen. Planene var klare: Vi skulle rykke opp i Eliteserien i løpet av 3 år. I 1995 måtte vi ha seier mot Jevnaker i den siste kampen for å beholde plassen i 1.divisjon.

I pausen på den kampen ble det delt ut SB t-skjorter på Storstadion. En JIF supporter sa høylytt at han ringte hjem for å fortelle at JIF ville vinne. De gule og svarte klubbfanen kom også ut. JIF og SB skåret hvert sitt mål. Ved et tilfelle ble det klabb og babb foran Jevnakers mål. SB spillerne signaliserte at Ballen var inne. Var den det? Det finnes en billedserie av episoden i Sandefjords Blads mikrofilarkiv fra kampen i 1995. Så helt på tampen av kampen fikk Ballklubben straffespark. Stillingen var fortsatt 1-1.

Vi som var der kunne se at JIFs keeper ble kastet opp i været, etterpå. Forståelig nok, Ringeriksklubben hadde klart å beholde plassen i 1.divisjon. Gleden var enorm. Sorgen vi   SB-supportere følte ved å rykke ned kan ikke beskrives. Den må bare oppleves for å skjønne det.

Vi synes det er synd at satsingen på SB sluttet pga ett uheldig slått straffespark. Ja visst vil vi ha SB i fokus igjen. Vi ønsker Ballklubben opp i 1.divisjon igjen. En klubb som har gledet generasjon etter generasjon fra 1917. Er dette urealistiske drømmer? Vel,alt kan skje. Første mål er å få de gule og svarte opp i 3.divisjon. Vi håper du blir med på ferden. Lykke til med årets sesong, Ballklubben!

SB tapte i sesongåpningen

Bærjan-Ballklubben 14.04.11

14.04 begynte sesongen for oss SB-supportere. For 94 gang startet Ballklubben sin sesong, denne gangen mot Bærjan i 4.divisjon. Vi har spilt i høyere divisjoner, men alltid kommer spørsmålet: Hva vil denne sesongen bringe? Trener Roger Iversen formante de gule og svarte til å varme opp skikkelig. De gjorde da også SB-spellerane. Til kampen kom det en del tilskuere. Flest fra Virik, men også en del av oss som holder til i Bugår'n.

Kampen begynte med mye spill på midtbanen. Ballklubben hadde flere gode sjanser til å skåre det første målet, men SBIs keeper var god i dag. Så fikk Bærjan muligheten og fra betongtribunen kunne vi se ballen utagbart i krysset. 1-0 til SBI. Så fulgte noen minutter med sjanser til begge lag. Kristian Roggert sendte et frispark i krysset. Den ballen hadde fortjent en bedre skjebne. Så, midt i en god SB-periode fikk Bærjan corner. De røde sendte opp masse folk, og igjen fikk SBI uttelling: 2-0 etter klabb og babb i feltet. SB hadde flere gode sjanser til å redusere, men ballen ville ikke inn. Omgangen endte uten fler skåringer.

Det var god stemning på tribunen, i dette lokaloppgjøret i ordets rette forstand. I andre omgang reduserte Ballklubben. Vi måtte dessverre gå i pausen, så vi vikk ikke med oss målskåreren for Ballklubben. Men vi kommer til å skrive mer om både mål og målskårer.   Resultatet ble 2-1 til de røde.

Vi takker Bærjan for kampen og ser fram til neste kamp som er på Gamle Stadion mot Teie. Lykke til Ballklubben!

Bilder fra kampen kan sees i SB-bilder på Flickr

3 POENG TIL GULE

SB-Teie 25.04.11

Det var to lag som ville vinne som møttes på Gamle stadion denne mandagskvelden. Kampen begynte med mye spill på midtbanen. Etter hvert to Ballklubben initiativet. Flere angrep på rad ble raidet opp mot Teies banehalvdel. Men så midt i en god SB-periode fikk Teie sjansen og satte det bak SB-keeperen: 1-0. SB forsøkte å svare, men det ble med forsøkene. 1-0 ble også pauseresultatet.

I begynnelsen av 2.omgang fikk de gule og svarte 1 mann utvist. Strengt synes nå vi. Det var flere episoder som var av samme sort som dommeren ikke tok tak i. Utover i 2.omgang fikk Teie god tid og tenkte nok at her var 3 poeng sikret. Da våknet SB fra dvalen. Roger Iversen formante laget oppover på banen. Angrep på angrep ble ført mot målet til Teie. Så fikk SB tildelt et soleklart straffespark. Hajrush Tafoshi var iskald fra 11-meters merket når Ballklubben trengte det som mest: 1-1. Nå ble det plutselig fart i Teie som innså at de sikre poengene kunne glippe.

Like før dommeren skulle til å blåse av for 2.omgang skjedde mirakelet på Gamle stadion: Ballklubben fikk en soleklar straffe til: Igjen ble Hajrush vist tillit. Ville han klare det? Han gjorde som han skulle gjøre: 2-1!   Endelig hadde SB marginene på sin side. Takk skal dere ha. Dette varmer oss med gult og svart hjerte:-)!

Neste kamp er mot Falk i Lystlunden. Møt opp og støtt fjordingane!

Se bilder fra kampen og video av den siste straffa på vår Facebookside.

Siste nytt 29.04.11: Ballklubben vant i dag 3-0 over Falk på bortebane. Grattis så mye til alle guttane! Neste kamp er mot Eik2 på Storstadion. Lykke til Gule!

Uavgjort for SB

Video SB-Eik2 05.05

Ballklubben spilte 2-2 mot Eik2 i dag. Vi tok en 2-0 ledelse ved Hajrush og Kristian Roggert, men Eik utlignet til 2-2 i 1.omgang. Kampen var preget av at begge lag ville avgjøre. Hjelpetrener Petter Olsen sa etter kampen at vi hadde kontroll på kampen, men så senket vi oss ned et hakk og lot Eik komme inn i kampen igjen.

En stor takk til alle som møtte opp for å se de gule og svarte. Spesiellt til ballklubb-veteranane som nok en gang stilte opp. Neste kamp er borte   mot Sem 12.05.Lykke til Ballklubben! Møt opp og hei på fjordingane!

Se bilder fra kampen ved å trykke på linken under:

Link til bilder fra kampen SB-Eik2

Knepent tap mot Sem

Sem-SB 12.05

Kampen begynte oppskriftsmessig for SB. Før det var gått kvarteret sto det 3-0 til Ballklubben etter skåringer av Lasse, jørgen og Kristian. Alt så bra ut og vi koste oss på tribunen etter 1.omgang.

I 2.omgang reduserer Sem 2 ganger før Wike legger på til 2-4. Herfra var det meningen at vi skulle kontrollere det hele inn. Slik gikk det ikke. Sem reduserer til 3-4, 4-4 og på overtid 5-4 til de helsvarte. Noe som var tungt og svelge for guttane på banen og oss supporterane. Men vi gir oss ikke og ser framover mot neste kamp mot "erkefienden" Runar på Storstadion. Vi satser på 3 poeng.Lykke til Gule!

Link til bilder Sem - SB 12.05

Det ble 3-1 tap mot Runar i går 19.05. Men vi gi oss ikke og ser mot neste kamp der Ballklubben skal møte Fram 2 på Storstadion.Støtt opp om guttane. Lykke til Gule! I 1987 sang SB-supporterane dette: (sitert fra Aftenposten)
Gult og sort få det gjort!

Fortjent seier til SB

SB-Fram2 31.05

Det var to angrepsvillige lag som møttes på Storstadion denne kjølige siste dagen i mai. I begynnelsen foregikk det meste av spillet på midtbanen. Ingen av laga kom til noen klare sjanser. Etterhvert slo lagene seg mer løs og tok fler sjanser framover. Etter ca 30 minutters spill kom kampens første store mulighet som gikk til Fram som kom alene med SBs gode keeper. Men skuddet ble avverget. Så etter minutter ble Fram tildelt straffespark. Dommeren mente at vi hadde felt en av de røde og blå i straffefeltet. Skuddet ble reddet, men Fram var raskest på returen. 1-0 til laget fra Torstrand.
Men Ballklubben ga seg ikke og noen minutter seinere fikk de gule og svarte frispark på høyresiden av Frams mål. Kristian Roggert gjorde seg klar, og ballen gikk rett i mål fra nesten død vinkel! Dette resultatet holt seg til pause.
Etter pausen fortsatte SB med å posisjonere seg for å spille mest mulig effektivt. Trener Roger Iversen sa til spillerne at de måtte være på tå hev.
Så midt i en god SB periode utnyttet Fram at ballen ikke ble klarert skikkelig foran SB-målet. Dermed sto det 2-1 til gjestene.
Men Ballklubben beholdt roen. SB-spellerane jobbet for hverandre og sjansen vi supporterne hadde ventet på kom: Aleksander Wike hadde den nødvendige roen da han kom alene med keeper:2-2! Men de gule og svarte var ikke fornøyd med dette. Angrep etter angrep ble satt i gang mot Frams mål, og helt på tampen får Wike nok en mulighet som han satt til stor jubel fra publikum på Storstadion: 3-2!
SB-spellerane gjorde nå det rette: Brukte tid på faste situasjoner. Til stor frustrasjon for Fram-spellerane, selvsagt. Fram hadde fler sjanser til å utligne, men SB roet det hele ned og vi kunne innkassere 3 meget fortjente poeng. En stor takk til alle spellerane på laget. Dette var en lagseier.Takk også til publikum som holdt ut denne kjølige maikvelden.
-Jeg er godt fornøyd med hvordan guttane spiller i dag. Bra innsats og fortjent seier! Sa en fornøyd Roger Iversen etter kampen. Vi er så hjertens enige. Dette føltes godt etter noen kamper med stang ut.
Vi takker Fram2 for kampen. Neste kamp er på Kariåsen mot Sandar. Møt opp og hei på Ballklubben!
Ballklubbens lagoppspilling:
Eirik Bersvendsen, Jahn H Skårås, Philip Dahlgren, Jonas Bakke,Jon P.Olsen, Hajrush Tafoshi, Kristian Roggert, Marius Dreyer, Lars M Steen, Aleksander Wike, Etnor Gojani, Kim Børresen, Lasse Brandsdal, Jørgen Berve, Zrian Mustafa, Andre Sødlund, Rasmus Ludbert, Ole F Jensen Link til bilder fra kampen SB-

Fram2 31.05 Video fra kampen SB-Fram2 31.05:

4-0 til SB
Sandar-SB 07.06

Kampen mellom Sandar og Ballklubben begynte svært så bra for de gule og svarte. Allerede etter 7 minutter kjempet Etnor Gojani (nr 19) til seg ballen og nikket den i mål på Kariåsen. Ballklubben hadde hatt flere sjanser før dette, men en god Sandar-keeper avverget flere farlige situasjoner.   Men Ballklubben ga seg ikke. Etter 12 minutter skåret guttane igjen, og igjen tok Etnor ansvar: 2-0! Dette resultatet holdt seg til pause.

Gule jobbet for hverandre og gjorde hverandre gode i dag. Etter pause var det Wike sin tur: Skudd fra kanten og det sto 3-0! Etter dette fulgte mye midtbanespill. Sandar hadde også sine sjanser, men Kim i buret lot seg ikke lure. Han måtte til slutt gå ut med skade, men det ble ingen baklengs i kampen, og begge våre keepere skal ha honnør. Til slutt satt Etnor, Man of the match, kronen på verket med 4-0 65 minutter ut i kampen. Hattrick! Kampen ebbet ut uten flere skåringer.

-Vi spiller en solid kamp i dag, og har full kontroll i 2.omg sa en fornøyd Petter Olsen etter kampen.

Vi ser at dette er et lag som kjemper for hverandre og gjør hverandre gode.   Takk til alle spellerane for en fin fotballopplevelse. Takk for kampen til Sandar også. Med 3 poeng i dag har vi kontakt med tetlaga i divisjonen.

Som vi kan se av bildene rundt banen bygges det nå ny parkering, kunstgressbaner og det skal bygges håndballhall på Kariåsen.   Dette kommer helt sikkert til å bli et positivt bidrag til idrettsmiljøet i Fjor'n. Vi gleder oss allerede til åpningen:-)