3.7.12

Musikk vi anbefaler

Til Sandefjord - Anita Hegerland (Friis)
Sommerfjordvalsen - Kirsti Nadim Elvestad & Knut Aalgaards orkester (Friis)

En stor takk til Fredrik Friis for at vi fikk lov til å bruke hans inspirerende musikk på kampene til Sandefjord Ballklubb. Hvil i fred, Fredrik.

Sandefjords Blad 02.03.05: En hyllest til Sandefjord

The Beatles - Yellow submarine
Coldplay - Yellow
Christie - Yellow River
The Innocence Mission - Bright As Yellow
AC/DC - Back in Black
Soundgarden - Black Hole Sun
Alannah Myles - Black Velvet
Metallica - Metallica (The Black Album) Enter Sandman
Wiz Khalifa - Black And Yellow 


Noen smakebiter fra andre klubber: 



Vi møtte FFK i cupfinalen og tapte 4-0 i 1957. Vi har møtt de røde og hvite fra Plankebyen i øverste divisjon en rekke ganger. Vi har aldri vunnet over Fredrikstad, men har spilt uavgjort noen ganger i øverste divisjon, sist 0-0 i 1964.


Ballklubben har møtt Godset en del ganger. Vi knivet med de blå og hvite om seieren i 3.divisjon (tilsvarer 2.divisjon i dag) i 1987, men ble slått av Gutta fra Drammen på målstreken.




Vi har møtt Bohemene fra hovedstaden en rekke ganger.Vi møtte Enga sist i 1965 i øverste divisjon. Da slo Oslo-laget oss 3-1 på Bislett, men vi vant over de røde, hvite og blå 2-1 hjemme i '64.




Klubben i de vakre fargene gult og svart fra Romerike møtte SB sist i øverste divisjon i 1961. Det ble 4-0 tap på Åråsen, men året før spilte vi 5-5 på Stadion. Når vi møtte Fugla borte spilte vi med røde drakter.




Ballklubben har møtt de hvite og svarte fra Skien mange ganger. Siste gang var i 1995 i 1.divisjon da vi tapte hjemme mot Odd 5-0 på Storstadion og 2-0 borte på Falkum. Siste seier i øverste divisjon var i 1962 da vi slo dem 4-2 på hjemme på Stadion.



Vi spilte spilte cupfinale mot de mørkeblå fra Stavanger i 1959. Siddisene vant til slutt 2-1, men vi var nære på en skåring ved Hans Sperre på stillingen 1-1.Vi har møtt Viking mange ganger i øverste divisjon. De slo oss sist i '65 med 3-1, men vi slo dem i '60 med 1-0.


A-laget til røde og hvite FK Tønsberg har vi aldri møtt i seriesammenheng, men det kan jo endre seg. I år(2012) spiller vi mot 2.laget. Her er en sang fra 2010 om FKT og Tønsberg by.


FK Tønsberg på Storstadion, Adeccoligaen 2005