4.10.12

Gul glede på Storstadion

SB-Re 04.10.12. Ballklubbens Kristian Roggert med ballen

Ballklubben og Re møttes i flomlyset på Storstadion i går. Det var knyttet stor spenning til kampen. Ballklubben kunne med seier få et solid forsprang til lagene under nedrykksstreken. De gule og svarte gikk da også virkelig inn for oppgaven med å berge plassen i 4.divisjon fra fløyta gikk.
Begge laga var på jakt etter 3 poeng i denne kampen. I de første minuttene foregikk de meste på midtbanen, men etter 10 minutter kommer en Re-spiller seg til en god sjanse på kanten men Kjell i SB-måle var raskt nede og fikk avverget. Minuttet etter var Wike alene gjennom, men ballen gikk tilside for mål.Så etter 12 minutters spill fikk Ballklubbens Stian gult kort. Han var etter dommerens mening for røff i en duell, noe som for oss så ut som kamp om ballen. Til store protester fra SB-benken.

Kvarteret ut i omgangen sendte Jon en god ball til Wike på kanten, Men Aleksander får dessverre flagget opp for offside. Etter 17 min etter får Re en god sjanse når en ball blir slått langt til en helsvart spiller foran SB-målet. Kjell var imidlertid raskt nede og fikk avverget situasjonen. Begge laga var offensive i går og ville ha poengene med seg hjem. Etter 25 minutter blir Wike spilt fri, men igjen viste linjemannen offside flagget. En tvilsom offside da «Wik» etter vår mening var på linje med bakerste Re-spiller da han mottok ballen.

Så fulgte noen minutter med stillingskrig på midtbanen, får Lasse Bransdal fikk sjansen etter et langt raid mot Re-målet. Skuddet gikk dessverre like over og til side for mål. Helt på tampen av 1.omgang får Re en god sjanse, men skuddet går like til side for mål. Omgangen ebber ut med 0-0, noe Ballklubben ikke var spesielt fornøyd med.
I starten av omgang ga SBs trener Roger Iversen beskjed til SB-spillerne om å være litt mer nøye.
7 minutter inn i 2.omgang kom kampens største sjanse til da. Wike satte ballen ned til venstre for keeper. I stolperota. Returen fikk Re-keeperen avverget. Like etter fikk Aasmund sjansen på kanten, men skuddet gikk like til side for mål.Så, etter 65 minutters spill fikk Sandefjord Ballklubb nettkjenning. Men dessverre for Ballklubben så annullerte dommeren målet, pga. offside. Til stor frustrasjon for SB-spillerne og supporterne som hadde møtt opp i regnet på Storstadion. SB-spillerne protesterte, men til ingen nytte.

Noen minutter senere fikk imidlertid Ballklubben sjansen på ny. Lasse gikk inn i en duell med flere Re-spillere og ballen gikk forbi Re-målvakten og i mål! Dette til store protester fra Re-spillerne som mente det var frispark. Men dommeren sto korrekt på sitt og det sto 1-0 til SB! En meget fortjent skåring etter spillets gang.
Re-spillerne ble tydeligvis frustrerte av dette for 5 minutter senere fikk en Re-spiller sitt andre gule kort, og dermed rødt, etter å ha vært for sent inn i en takling.Nå gjorde Ballklubben hverandre gode og stod sammen som et lag. God tid ble brukt på faste situasjoner, helt etter læreboka. Til stor misnøye fra Re-spillerne som mente at SB drøyde for mye.

På kampen kom Wike seg fri og ble felt inne i Res 16.meter. Dommeren gjorde det korrekte og pekte på straffemerket. Debutanten Jon Simen Jarbekk, som spilte en god kamp for SB, fikk sjansen fra straffemerket. Keeperen fikk så vidt en hånd på ballen men Jon Simen var raskest på returen og det sto 2-0 til Ballklubben! Til stor jubel fra SB-supporterne som heiet fra tribunen.
Re prøvde å redusere, men de gule og svarte fikk i land en meget viktig seier. Vi har nå et godt forsprang på laga som ligger under streken. Roger Iversen var da også godt fornøyd med mannskapet sitt i går: - Vi vinner fortjent. En lagseier! Sa Roger. Det er bare å gratulere alle spillerne med 3 poeng i går. Tusen takk skal dere ha!
Neste kamp er hjemme på Storstadion mot Ørn 2 tirsdag 16.10 kl 19.30 Møt opp og hei på Ballklubben! Lykke til Gule:-)