24.10.13

SB tapte 5-2 mot TFK på Gressbanen i sesongavslutningen

TFK - SB Tønsberg Gressbane 23.10.13  Link til fler bilder fra kampen

Vi møtte Tønsberg FK i et øs pøs regnvær i sesongens siste kamp. Ballklubben ville beholde sin 5 plass på tabellen uansett hvordan kampens resultat ville bli. TFK på sin side hadde før kampen et ørlite håp om å berge plassen. Dette var med å prege kampen. SBs trener Roger Iversen sa før kampen at han var fornøyd med årets sesong. Noe var bra, noe var mindre bra. Høydepunktet var når vi ledet serien, sa Roger.

De første 15 minuttene var preget av mye midtbanespill. Så skrudde TFK opp tempoet. Vi glipper i markeringene og det sto 1-0 til tønsberglaget. SB forsøkte å svare og noen minutter senere kom Wike alene med keeper, som får en hånd på ballen i siste sekund. Til stor lettelse for TFKs trener Trond Skrede. Etter 32 minutter så en TFK-spiller en åpning og sendte av gårde et skudd på kloss hold. En feberredning fra Stamatis i Ballklubbens mål hindret at TFK økte ledelsen.

Etter hvert tok de gule og svarte over initiativet. Nå fungerte spillet vårt bedre. Etter 38 minutter . spiller Wike seg fri og kommer alene med keeper. Aleksander gjorde ingen feil og det sto 1-0 til Ballklubben! Til stor jubel blant de fremmøtte SB-supporterne på tribunen. Nå var Sandefjord Ballklubb inne i en god periode. Bare to minutter etter var det Vegard sin tur. Ha så en åpning og det sto 2-1 til SB! En fin skåring.

Men så var det tydelig at SB slapp seg ned et par hakk. TFK tok igjen over initiativet og like før 1.omgang var over så klarte de røde og hvite å utligne til 2-2. Nå lot vi TFK styre kampen. Like etter kom hjemmelaget med flere spillere på ny alene mot SB-målet og det gikk som det måtte gå og TFK tok ledelsen med 3-2.

Ballklubben prøvde å svare i 2.omgang, men TFK ville mer. De kjempet for sin eksistens i 4.divisjon, og ga alt. Noe SB overhodet ikke trengte. 4-2 og 5-2 kom som perler på en snor for hjemmelaget. Det ble da også sluttresultatet. Vi gratulerer TFK med seieren og takker for kampen. Grattis også Re som rykker opp til 3.divisjon.

Ingen i Ballklubben var fornøyd med resultatet av dagens kamp. Men Ballklubben skal ha ros for at de prøvde. Vi ville som sagt beholdt 5.plassen uansett resultatet av kampen, og det er også viktig å ta hensyn til skader og slitasje.

Klubben i våre hjerter har gjort en solid innsats i årets sesong. 5. plassen er en god forbedring fra i fjor da vi endte på 7.plass. Tusen takk til spillerne, trenerne Roger og Samir og supporterane til Ballklubben og ellers alle som har vært med å backe opp laget. Vi gleder oss allerede til neste års kamper:) Kanskje er det Ballklubbens tur i 2014?

Til slutt litt fra Ballklubb-historien: I 1987 kjempet Sandefjord Ballklubb og Strømsgodset om å rykke opp til nest øverste divisjon. Vi møtte Slemmestad i siste kamp på Storstadion. Ballklubben tapte etter straffesparkkonkuranse, og SIF rykka opp. Nå i 2013 kjemper Godset og Rosenborg om å vinne Tippeligaen, og Godset leder serien med 3 kamper igjen. Det får tankene til å vandre…

Her er U2 med «With or without you» fra 1987 som takk for den gode innsatsen til SB i årets sesong: