26.06.2023

Ballklubben vant 5-2 over Runar

SB – Runar 22.06.23. André Sødlund med ballen

Det var mange som hadde tatt veien til Kunsten denne lyse sommerkvelden, for å se det klassiske derbyet mellom Ballklubben og Runar i Bugårdsparken. Sola skinte og spillerne på begge lag var klare for å gi alt. Kampen begynte med en del midtbanespill, men etter det tok de gule og svarte mer over.

Etter noen minutter burde det stått 1-0 til Ballklubben: André Sødlund kom seg fri inne i Runars 16-meter etter ca 20 min og blir felt. Linjemannen markerte for straffe og dommeren var enig. Andre tok selv straffa men Runars gode keeper var rask nede og fikk reddet. Til jubel fra Runar-tilhengerne. Ballklubb-spillerne lot seg ikke stanse av dette og jobbet på videre.

Etter 27 minutter kom Jon Simen Jarbekk fri på høyresiden, rundet keeper og fikk satt ballen i nota: 1-0! Til stor jubel fra Ballklubb-fansen.

Etter skåringen slapp vi oss ned og Runar kunne gå opp til 1-1 minuttet etter, ved Philip Snørteland

SB var ikke fornøyd med uavgjort mot Runar og ville ha mer. Etter 35 minutter fikk André sjansen igjen på høyrekanten. Han gjorde ingen feil og det sto 2-1 til Ballklubben! Til rungende applaus fra små og store Ballklubb-tilhengere.

Etter dette fikk vi roet ned spillet litt og kunne gå til pause med ledelse til Gule.

2.omgang startet virkelig bra for guttane: Etter 46 minutter kom André seg igjen fri og det sto 3-1 til de gule og svarte!

Til stor jubel blant SB-supporterne. Vi tar aldri en seier for gitt, men det var virkelig godt å se Cornelius Tappeluf legge på til 4-1 etter 55 minutter og Christoffer Sandnes Andersen til 5-1 etter 58 minutters spill. Til stor jubel fra hjemmepublikummet!

Vi tipper 500 med stort og småttJ

Nå var det viktig for Sandefjord Ballklubb å få tia til å gå. Runar tok mer over i en periode og etter 72-min så reduserte klubben fra Haukerød. SBs keeper,  Jesper Horten Kjærnes , sto en meget god kamp, og det ble ingen flere mål. SBs trener Sigurd Andreas Holmen kunne konstantere en ny seier for Ballklubben!

Vi takker Runar for kampen. SB ligger nå 3 poeng bak serieleder Flint som vant borte mot ÅIF. Neste kamp for SB er mot Re hjemme etter ferien. Møt opp og støtt Ballklubben!