13.7.12

Ballklubben er Vestfolds beste klubb



Maratontabellen fra 1948

Ja, vi er fylkets beste klubb hvis du ser på maratontabellen fra 1948. Riktignok er det noen år siden 1965 da vi spilte i øverste divisjon. Men likevel innehar vi enda denne plasseringen på maratontabellen. Det er klubber som har vært høyt oppe i seriesystemet, og som har kommet tilbake. 1995 var siste gang de gule og svarte spilte i nest øverste divisjon. Da rykka vi ned etter en omdiskutert kamp mot Jevnaker på Storstadion. I andre divisjon spilte vi sist i 1998. Året etter spilte vi 4.divisjon. 

Men Ballklubben har vært nede før. Vi spilte vi i 5.divisjon i 1977. Ga guttane opp? De gule og svarte beit tenna sammen og rykka opp i 4.divisjon i 1978. Sakte men sikkert kom vi oss oppover i divisjonssystemet og i 1990 spilte vi i nest øverste divisjon, og gjorde det så bra at det i Sandefjords Blad var snakk om hvilke kamper vi måtte vinne for å rykke opp i øverste divisjon.

Klubber har ligget nede i divisjonssystemet og kommet tilbake før. Kan vi også klare det? Uansett, i sol eller regn støttær vi de gule og svarte. Heia Ballklubben!

 Link til maratontabellen fra 1948:  http://www.nifs.no/maraton.php?land=1&t=5&u=45