17.05.2013

SB vant 5-1 mot Sem og topper tabellen

Det var to lag som begge var angrepsvillige som møttes på fotballens festdag 16.mai på Gamle Stadion. Både Ballklubben og Sem hadde flere gode sjanser hver i begynnelsen av kampen. Men det var SB som først fikk nettkjenning. Aleksander Wike så en åpning på venstrekanten og selv om han var presset i skuddøyeblikket fikk han satt ballen forbi Sems keeper og i mål! Til stor jubel!

En fin skåring av Aleksander etter ca. 15 minutters spill. Nå fulgte mye spill på midtbanen. Sem prøvde å svare raskt men Ballklubbens forsvar lot ikke Sems spisser slippe til. I stedet var det SB som igjen benyttet sjansen: Wike utnyttet en feil i Sems forsvar etter en halvtimes spill og det sto 2 – 0 til Ballklubben!  Sem prøvde og prøvde, men SBs forsvar lot seg ikke rikke. Roger Iversen formante SB å komme etter ballen både i forsvar og angrep. Omgangen endte 2-0 til Ballklubben.

-En bra omgang av oss, sa Roger da pausesignalet hadde gått.

2.omgang begynte med mye Sem press. Men SB forsvarte seg godt og tok etter hvert over mye av spillet. Etter ca. 55 minutters spill fikk Ballklubben corner ved Lars Martin Dag Steen.

Det  virket som om corneren fra Lars gikk direkte i mål! Trykk på bilde-link 2 under og bedøm selv. Jublende SB-spillere kunne konstatere at det sto 3-0 til SB!

Nå var Sandefjord Ballklubb inne i en god periode. Guttane ofret seg for hverandre og sto sammen som et lag selv om Sem forsøkte iherdig å angripe SBs mål. Men der sto Kjell Johannesen og tok det som kom. Kjell fikk rutinert roet ned spillet når Sem ville ha mer tempo pga kamp mot klokka. I steder var det måltyven Wike som utnyttet at Sems forsvar ikke var i balanse og det sto 4-0 til Ballklubben! En fin skåring.

Sem skrudde nå opp tempoet ytterligere. De fikk da også sjansen de hadde ventet på: Etter ca. 70 minutters spill får ikke Ballklubben tettet igjen skikkelig bakover. Sem benyttet muligheten, og reduserte til 4-1. Nå fikk spellerane klar beskjed fra Roger at kampen ikke var over. – Masse tid igjen sa SBs trener på sidelinja, vel vitende om at Sem overhodet ikke hadde tenkt å gi opp.

SB-flagget var selvsagt på plass på Gamle Stadion
Ballklubbens forsvar posisjonerte seg nå godt, og fikk ridd av stormen som kom fra Sem. I stedet var det Pål Nordrum Næss som så en åpning i Sems forsvar etter ca. 80 minutter. Pål gjorde ingen feil og det sto 5-1 til Ballklubben!  Sem prøvde, men kampen var i realiteten punktert. Sandefjord Ballklubb kontrollerte seieren inn. Igjen ble det 3 velfortjente poeng og serieledelse!
Roger Iversen var godt fornøyd med mannskapet sitt etter kampen: -En god lagprestasjon sa han da kampen var ferdig. Vi er så enige: Her så vi et Ballklubb-lag som jobber for hverandre og gjorde hverandre gode. Takk til alle SBerne! Takk til Sem for kampen. Neste kamp er 23.mai borte mot Tjølling. Møt opp og støtt Ballklubben! Lykke til Gule:-)
Link til bilder på FB fra kampen – del 2

Til sist: En sang til fra 1991, da vi spilte i 1.divisjon. Her er "Enter Sandman" med Metallica som takk for 3 poeng:-)