26.04.2013

Ballklubben vant 1-0 over SF


SB - SF 3 25.04.13 Gamle Stadion. Ballklubbens målskårer Aleksander Wike

Sjelden eller aldri har vi opplevd en lengre 2.omgang enn gårsdagens mellom Vestfolds beste klubb på maratontabellen fra 1948, og klubben som så gjerne vil være hele Vestfolds klubb. Ikke en gang Tippeligaen har fått fram de følelsene som gårsdagens kamp fikk. Ikke engang kvalifisering til Tippeligaen. Jada, noen av oss var faktisk til stede i Vallhall i 2003, da en familiefar som representerer Mo IL hadde en litt dårlig dag på jobben. For å si det sånn. En dag han har blitt påmint litt for mange ganger. Den gangen vi over høyttaleranlegget fikk gjentatte beskjeder om å trekke oss lenger inn i Vålerengas storstue, men ingen egentlig fulgte opp. Husker når kampen var ferdig at VIF-patriotene over høytaleranlegget fikk beskjed om at en «kypriot» hadde slettet gjelda i blant alle gledestårene. Storeulv hadde ordet opp.
På bussen hjem igjen ble det med en gang snakket om hvor dårlig kampen var dømt, og det er det også blitt siden. En Vålerenga-patriot jeg fikk øyekontakt med fra bussen lot en finger falle fra øyet og nedover, med et smil. Det var overskyet, men ikke regn. Regnet hadde allerede kommet. Det kom til gjengjeld så det holdt på Storstadion etter kampen mellom Ballklubben og Jevnaker siste serierunde i 1.divisjon 1995. Hverken før eller etter har jeg opplevd en verre følelse på en fotballkamp. Etter at vi stilte oss så nære det slitte metallrekkverket som mulig foran straffesparket, som kunne ha endret Sandefjords fotballhistorie totalt. I de gule og svarte t-skjortene vi fikk utdelt i pausen. For ikke å snakke om når en klynge av JIF og SB spillere tårnet seg opp foran JIFs mål. Det er delte meninger om ballen var inne. Spillerne vet nok det best selv. Dessverre var det ikke masser av TV-kameraer den gangen, som kunne vekke sympati landet over, eller kanskje ikke. Alle lag har slike dager som SB hadde i den siste kampen på Storstadion i 1.divisjon i 1995, og SF i Vallhall 2003.
Tilbake til gårsdagens kamp: SF 3 begynte kampen best og hadde et skudd i tverrliggeren etter ca. 10 minutters kamp. Ballen spratt inn på banen igjen og SB fikk avklart. Kjell i SB målet var både høyt og lavt og fikk avverget det som kom av angrep fra SF. De gule og svarte hadde også sine sjanser. Wike var frampå ved et par anledninger, men ballen ville ikke inn. Omgangen endte målløs. SBs trener Roger Iversen sa i pausen at han var fornøyd med hvordan Ballklubben hadde spilt og at han så fram til 2.omgang. – Vi har vært gode til å stå i markeringene, sa Roger.
2.omgang startet som første med mye press fra Sandefjord Fotball. Været var kaldt. Men Sandefjord Ballklubb har jo vært ute en vinternatt før. Det ble allerede på 1920-tallet bemerket at klubbens spillere var på hvalfangst og SB måtte stille med redusert lag på høsten. En stor honnør til alle Guttane fra Isen som var med å bygge opp Ballklubben fra bånn til en av artistokratene i norsk toppfotball. Dere skal aldri glemmes.
Så i en periode med mye SF-press så Jon at Wike var godt plassert. Når klubben trengte han som mest var Aleksander iskald og satte inn 1-0 til Ballklubben!Til stor jubel blant de frammøtte SB-supporterane. SF prøvde og prøvde, men Sandefjord Ballklubb kontrollerte seieren inn i det som føltes som eviglange sluttminutter. Roger Iversen var godt fornøyd med det laget hans presesterte på matta. Morsom kamp, sa Roger. -Vi var flinke til å posisjonere oss i dag. Vi er så enige. Her så vi et Ballklubb-lag som sto på til siste spark om ballen. Vi gratulerer SB med 3 velfortjente poeng, og bare målforskjell skiller oss og Ørn 2 i toppen på tabellen, og takker Petter Olsen og resten av SF 3 for kampen. Neste kamp er mot Eik den 2.mai hjemme på Gamle Stadion . Møt opp og hei på Ballklubben! Lykke til Gule:-)
Vi avslutter med refrenget fra den kjente og kjære SB-sangen, «Jeg tror Jeg tror på Ballklubben (melodi: Jeg tror jeg tror på sommeren):


JEG TROR, JEG TROR PÅ BALLKLUBBEN
JEG TROR PÅ GULT OG SVART IGJEN.
JEG TROR AT VI MOT TOPPEN GÅR
OG MANGE STORE FOTBALLÅR.
VI FÅR NOK BÅDE FUTT & FART
MED GUTTA VÅRE I GULT OG SVART
OG KANSKJE VI TIL NESTE ÅR
I CUPEN TIL FINALEN NÅR!
Link til bilder av målet

Link til bilder fra resten av kampen

Til sist: Her er Pink Floyd med "Shine on you crazy diamond", innspilt i 1990 da Ballklubben spilte i nest øverste divisjon, som takk for 3 poeng:-)