18.5.12

Dramatisk da Ballklubben vant 3-2 over Nøtterøy(08.05.09)

Tilskuerne som hadde funnet veien til Storstadion i går ble vitne til to lag som begge ønsket sterkt å vinne denne kampen. I begynnelsen av kampen knivet begge lagene om posisjoner på banen. Etter noen minutter av 1.omgang kom Lars fri på venstrekanten. Keeper trodde nok han skulle legge inn. Lars så imidlertid at keeperen til Nøtterøy ikke var helt heldig plassert. Før det var gått 5 minutter sto det 1-0 til Ballklubben, etter godt SB-spill. En god start for de gul/sorte på Storstadion. Fra trenerbenken fikk Ballklubben nå beskjed om å snakke sammen og å finne riktige posisjoner på banen, samt å holde tempoet oppe. Spillet bølget litt fram og tilbake, uten de helt store målsjansene.

Så utnyttet Nøtterøy en feil i SB-forsvaret og stillingen var 1-1 til irritasjon fra hjemmesupporterne. Dette var heller ikke Roger og Petter fornøyd med og de gul/sorte fikk beskjed om å skjerpe seg betraktelig. Det virket som om formaningen hjalp fordi gradvis tok Ballklubben over spillet. Så i det 26.minuttet av kampen ble tilskuerne vitne til en perle av en skåring: Fra langt hold kjempet Minh Nguyen til seg ballen tok og plasserte den fordi Nøtterøy keeperen og i mål. En fin prestasjon av Minh. (Se video av skåringen til høyre. I tillegg er det 2 videoer fra kampen under bilder/Web-tv).

Ledelsen var fortjent for Ballklubben som nå framsto som et lag som jobbet for hverandre. Nå fikk igjen Ballklubben beskjed om å være på tå hev og ikke slappe av Roger. Etter skåring kommer som kjent ofte skåring den andre veien. Etter dette ble det stillingskrig mellom fjordingane og nøtlingane. Begge lag produserte flere halvsjanser, men det ble med det. Begge trenerbenkene var svært engasjerte under stillingskrigen som utspant seg på banen. Kampens dommer gjorde en grei figur under kampen. Så like før pause, etter en corner, fikk Kristian Roggert plassert et skudd som gikk forbi nøtterøy-keeperen og i mål. Det hele var et resultat av godt SB-spill. En meget viktig skåring, som gjorde at de gul/sorte kunne gå til pause med mer senkede skuldre. I begynnelsen av 2.omgang forsøkte de grønn/røde å få en tidlig redusering, og slo mange baller framover.

Ballklubben lot seg imidlertid ikke stresse, men jobbet målbevisst og som et lag. Roger og Petter ga beskjed om at SB måtte jobbe som et lag og at spissene til Nøtterøy måtte passes på. Særlig var det viktig at også angrepet til Ballklubben var med og hjalp forsvaret når det trengtes. Spillet foregikk nå mer og mer på Ballklubbens halvdel, men Nøtterøy klarte ikke å komme til de helt store sjansene. Ballklubben spilte kynisk og godt forsvarsspill. Dette resulterte naturlig nok til frustrasjon hos de rød/grønne. Helt på tampen av kampen fikk Nøtterøy en mann utvist pga kjeftbruk etter først å ha fått frispark. Etter dette skåret Nøtterøy og kastet tilnærmet alle i angrep for å få en utligning. Ballklubben klarte å holde hodet kaldt og det ble andre seier på rad til Ballklubben. Petter sa etter kampen at han vær godt fornøyd med resultatet. –Vi vinner på en dårlig dag, sa Petter og sa det var en del å jobbe med til neste kamp. Gratulerer Ballklubben med to seire på rad og fortsatt tabelledelse. Neste kamp er mot Fram 2 i Framparken. Vi håper selvsagt på 3 nye poeng til Gule og at SB-supporterne møter opp.