12.9.12

Årsbeste av Ballklubben!

SB - Fram 2 11.09.12

Det var to lag som var på jakt etter 3 poeng som møttes på Storstadion i går. Ballklubben måtte ha 3 poeng for å henge med de andre i racet om en plass over streken på tabellen. SB begynte kampen på en meget god måte. Etter to minutter kjempet Asmund Malmø seg til ballen og det sto 1-0 til Ballklubben! Men Fram var ikke sene om å svare og etter 7 minutters spill sto det 1-1. Så etter 10 minutter var det de gule og svartes tur og det sto 2-1! Igjen var det Aasmund Malmø som skåret.
Men bare minuttet etter er vi uoppmerksomme og Kjell i SB-målet må hente ut en ball fra Ballklubb-målet. Da sa Ballklubbens trener høyt at kampen hadde starta. Det var nok myntet på at vi hadde en defensiv jobb å gjøre også. Etter ca. 20 minutters spill var det klabb og babb foran Ballklubb-målet. Fram spilte seg til en stor sjanse. Men Kjell i SB-målet var kald i det avgjørende øyeblikk og fikk rensket unna.

Etter 38 minutters spill var André Sødlund frampå på venstre kant men skuddet gikk like til side for Fram-målet. Så følget en periode med Hawaii-fotball, før Aleksander Wike fikk sjansen på høyrekanten. Han gjorde ingen feil og det sto 3-2 til Ballklubben! Fram hadde flere gode sjanser etter dette, men Kjell i SB-målet plasserte seg fint og tok det som kom.
Forsvaret vårt ledet an av Jon og JP, demmet godt opp for de angrepene som kom fra de røde, hvite og blå. Omgangen ebbet ut med 3-2 ledelse til de gule og svarte.

2.omgang startet med mye press fra Fram på midtbaneleddet til SB. Men Ballklubben var effektive, og midt i en god Fram-periode ble Kristian Roggert spilt alene igjennom. Kristian gjorde ingen feil og kunne lobbe over Fram-keeperen som sto langt ute. 4-2 til Ballklubben! Skåringen kom etter 6 minutters spill av 2 omgang.
Men i en periode så det mørkt ut. Og dette gjaldt for begge lag. Lyset gikk nemlig på Storstadion!

Her var gode råd dyre. Hvis vi ikke hadde fått i gang lyset igjen, måtte kampen spilles om igjen. Det hadde vært utrolig ergerlig og miste en 4-2 ledelse fordi lyset gikk på banen. Det ble jobbet frenetisk med saken i noen hektiske minutter og så til slutt kom lyset tilbake til lyskasterne igjen! Ballklubbens eminente oppmann, Lars Roggert som er elektriker av yrke, fikk kampen til å skinne igjen, bokstavelig talt. Vi sier takk til Lars på vegne av hele SB!
I sluttminuttene tok Ballklubben god tid på faste situasjoner. Fram hadde flere gode sjanser til å redusere, men Kjell i Ballklubb-målet sto en meget god kamp. Ballklubben fikk i havn 3 poeng hjem til Sandefjord, poeng som vi trengte sårt. Tusen takk til alle spellerane på Ballklubben og SB-supporterane som trofast heiet på sidelinja. Dette var en lagseier!