11.4.13

Serieleder SB

ÅIF - SB 10.04.13 . Kristian Roggert med ballen.

Det var to lag som begge ønsket å vinne som møttes på Åsgårdstrand kunstgress i serieåpningen. Kampen begynte med mye midtbanespill. Både ÅIF og Ballklubben hadde sine sjanser i begynnelsen av kampen, men uten nettkjenning. Men så etter ca. 25 minutters spill var Wike på rett plass til rett tid og det sto 1-0 til Ballklubben! Godt forarbeid ved Paal først. Dette til stor jubel fra SB-supporterne som hadde møtt opp i det kjølige vårværet. ÅIF prøvde flere ganger å svare, men forsvaret vårt var med på notene og Kjell i SB-målet var i det umulige hjørnet når det blå hjemmelaget forsøkte å utligne. Etter 38 minutter var en ÅIF-spiller alene med vår målvakt, men en feberredning hindret utligning til de blå. 2.omgang ebbet ut med 1-0 ledelse til Sandefjord Ballklubb.
I pausen formante SB-trener Roger Iversen de gule og svarte å være på tå hev. ÅIF spilte seg til mange målsjanser, men SB fikk demmet opp. Som svar på ÅIFs 100 prosent sjanse etter 38 minutter kvitterte Roger at vi ikke trengte forsvar når vi hadde Kjell i målet, med et smil.
Andre omgang begynte der første slapp med stort press fra ÅIF. Men forsvaret vårt anført av Jon, var med på notene og fikk demmet opp. Så noen minutter ut i 2.omgang fikk SB straffe. Marius Kolstad tok ansvar og det sto 2-0 til Ballklubben! Sikkert plassert bak ÅIF-keeperen.
ÅIF svarte med å angripe gang på gang mot SB-målet. Etter 55 minutters spill fikk ÅIF hull på byllen og reduserte til 2-1. Men SB lot seg ikke affisere av dette og ristet fort av seg skuffelsen. Nå var det at alle treningstimene i vinter kom til sin rett. SB-maskinen begynte og tre fram. Etter ca. 70 minutter kjempet Wike til seg ballen og det sto 3-1 til SB! Til stor jubel fra de frammøtte SB-supporterne. ÅIF hadde sine sjanser, men de gule og svarte var mest effektive. Etter ca. 80 minutters spill kjempet Wike til seg ballen igjen og satte den inn utagbart fra kloss hold. 4-1 til SB! ÅIF prøvde og prøvde men SB hadde full kontroll. Så i sluttminuttene ble en SB spiller felt igjen og SB fikk fortjent straffe. Marius Kolstad tok igjen ansvar og satte ballen inn: 5-1! En meget fortjent seier til SB som topper tabellen.
Både SB og ÅIF hadde sine sjanser i kampen. Men SB var mest effektive og Kjell holdt oss inne i kampen. –Det gikk bra til slutt, sa en fornøyd SB-trener etter kampen. ÅIF hadde nemlig mange sjanser i kampen, men var ikke effektive nok. Det var til gjengjeld vi. Vi gratulerer alle guttane med seieren og takker ÅIF for kampen. Neste kamp er mot Ørn 2 på Gamle stadion 15.04. Storstadion er enda ikke klar for spill. Møt og hei på Ballklubben! Lykke til Gule :-)