21.6.12

SB tapte 0-2 mot Husøy

SB-HFIF 31.05.12

Det var to lag som begge ønsket å angripe på en noe kjølig Storstadion i går. Både Ballklubben og HFIF så denne kampen som viktig: Med seier kunne Ballklubben klatre et godt stykke opp på tabellen, mens Husøy kunne befeste tabelltoppen.

Kampen startet med at de grønne og hvite hadde det meste av spillet på Sbs banehalvdel. Det var kommet et 30-talls publikummere for å se på kampen. Etterhvert ble det mye spill på midtbanen. Ballklubben kom til noen halvsjanser ved Lasse, Arne og Wike, men uten uttelling. Etter 15 minutters spill utnyttet Husøy & Foynland at ballen ikke ble klarert vekk fra feltet til SB og de kunne sette inn 1-0 bak Eirik i Ballklubb-målet.

SBs trener Roger Iversen formante spellerane å bli mer samspilte og være på tå hev.

Omgangen ebbet ut med 1-0 til gjestene.

2.omgang startet med mer SB-press, og flere innlegg ble lagt inn foran HFIF målet. Spillet bølget etter dette fram og tilbake uten at noen av laga kom til noen klare sjanser. Så etter ca 20 minutters spill kom kampens mest omdiskuterte situasjon. Det virket som vår gode keeper Eirik har kontroll på ballen, sparker til den, og så dømmer dommeren indirekte frispark. Ingen på SB-benken sjønner hvorfor dommeren blåser.

Ballklubb-spellerane flokker seg seg rundt dommeren. Det var som om situasjonen førte oss tilbake i tid til da Ballklubben spilte mot Jevnaker på Storstadion siste seriekamp i 1.divisjon 1995. Da ble SB snytt for en skåring når stillingen var 1-1, fordi dommeren ikke så at ballen var inne. Dommertabben fikk fatale konsekvenser for de gule og svarte, som hadde beholdt plassen med seier.

I gårsdagens kamp sto dommeren på sitt og dømmer indirekte frispark. HFIF får selvsagt lykketreff og det sto 2-0 til de grønne og hvite.

Ballklubben presset alt de hadde for å redusere etter dette, men Husøy er kyniske og bruker god tid ved faste situasjoner, og får roet kampen ned i sitt tempo. Skuffede SB-supportere måtte konstantere at HFIF tok poengene. Neste kamp er mot Re borte 7.juni møt opp og hei på Ballklubben. Lykke til Gule:-)