17.10.12

Ballklubben berget plassen!

SB-Ørn2 16.10.12 Foto: Lars Roggert

Det var to lag som ville vinne som møttes under Ballklubb-flaggets blafring i regnet i går på
Storstadion. Kampen begynte med mye spill på midtbanen men allerede etter 12 minutter kom SB til en klar målsjanse og Lars ble felt innenfor 16.meteren til Ørn 2. På en søkkvåt og uberegnelig Storstadion-matte satt Lasse straffa like utenfor målet til høyre langs bakken. Men Ballklubben ga seg ikke og Lasse var etter 19 minutter med og bygget opp et angrep som Wike avsluttet utagbart bak Ørn-keeperen høyt oppe til høyre: 1-0 til Ballklubben! Til stor jubel fra SB-supporterne på tribunen.
Men Ørn hadde også sine sjanser. Etter ca. 30 minutters spill fikk Ørn et stolpeskudd bak Kjell i SB-målet. Kjell var raskest på returen som han snappet opp foran en Ørn-spiller. Spillet bølget nå fram og tilbake i regnet på storstadion, men etter 41 minutters spill var Kjell raskt nede igjen og avverget en god sjanse for Ørn. Kjell spilte en god kamp i mål for Sandefjord Ballklubb i går.
I pausen formante SBs trener til full innsats både framover og bakover på banen.
Etter pausen hadde Ørn ballen en periode, men SB spilte klokt og effektiv fotball. Etter 61 minutter kjempet Aasmund seg til ballen etter en SB-corner og satt den høyt oppe, midt på mål og det sto 2-0 til de gule og svarte! Nå var Ballklubben i siget. Angrep på angrep ble rullet opp mot de brunes mål. Etter 67 minutter var det Lars sin tur. Foran Ørn-målet gjorde han ingen feil og det sto 3-0 til SB! I flg. speaker.no ble dette sluttresultatet. Men vi talte enda et mål etter 69 minutter, også dette ved Lars: 4-0! En fin skåring!
Men Ørn ga seg ikke og like etter blåste dommeren for straffe for laget fra Horten. Dommeren mente at duellen mellom SB og Ørn i Ballklubbens 16-meter kvalifiserte for straffe. Kjell i SB målet ventet ut Ørn- spilleren som skøyt utenfor!
Resten av kampen brukte SB god tid på faste situasjoner, helt etter læreboka. Guttane jobbet for hverandre som et lag. Alle tok sin tørn på banen, både i forsvar og angrep. Da dommeren omsider blåste av kampen hadde Ballklubben feid all tvil til side: Vi spiller i 4.divisjon til neste år også!
SBs trener Roger Iversen var da også godt fornøyd med mannskapet sitt i går. Vi finner fortjent. Jeg er godt fornøyd med lagets prestasjon i dag, sa Roger. Vi er så enige.
Tusen takk til alle spellerane i går og til alle spillere som har bidratt til dette gjennom sesongen. Takk også til SB-supporterne som har støttet laget i tykt og tynt. Dette var en lagseier!
Sesongens siste kamp er torsdag 18.oktober kl. 19.30 mot Sem på Storstadion. Møt opp og hei på Ballklubben! Lykke til GuleJ