12.01.2014

Betonglaget fra HvalfangerbyenBilde fra Sportsboken 1963: "Dramatikk i Sandefjord. Det er Haugar som påny får en skadet spiller, John Aspen, og må slippe Sandefjord foran seg på tabellen for godt. Vi ser Yngve Karlsen og Thorbjørn Svenssen i samtale med dommer Svendsrud. Hans Sperre, Sandefjord, til høyre.  

Mens vi venter på årets serieoppsett, kan vi se litt tilbake på ballklubb-historien: Sandefjord Ballklubb har en rekke sesonger i øverste divisjon. Ballklubben rykka ned fra 1.divisjon i 1962. Men i '63 rykka vi opp igjen. Dette står om Mellomserien, Avdeling A (Tilsvarer dagens Adeccoliga) i Sportsboken fra samme år:

«I sjuende serieomgang – siste før ferien – kom den føste «seriefinalen» i avdeling A: Haugar – Sandefjord og til tross for Haugars hjemmebane var det ikke vanskelig å se hvilken vei vinden ville blåse i månedene framover. Sandefjord ville med sitt betongforsvar sikre seg to poeng og var dermed først på tabellen»

I 1964 hadde Ballklubben akkurat rykket opp igjen til 1.divisjon som tilsvarte dagens Tippeliga. I Sportsboken fra samme år kan vi lese følgende om 2. serieomgang:

«Skeid møtte Sandefjord på Bislett og påny fikk man erfare at Skeid -laget ikke var av fjorårets høstformat og at Sandefjord-betongen ville bli vanskelig å hamle opp med. Kampen endte 0-0.»

Sesongen i '64 gikk bra for de gule og svarte som fornyet kontrakten i øverste divisjon. I siste serieomgang står det om SB:Vi kan jo anta at SB ikke tok seg helt ut siden plassen allerede var berget:)
SB endte som nummer 7 blant de 10 lagene som deltok i 1.divisjon 1964. Lyn ble seriemestere og Brann og Raufoss måtte ta turen ned i 2.divisjon. 


Til sist en låt fra '64 da Ballklubben lå i øverste divisjon,"A Hard days nigh" med Beatles: