30.05.2014

Foran kampen mot SF 3


SB - SF 3, 4-2 2013. Ballklubbens Lars Martin Dag Steen med ballen. Link til bilder fra resten av kampen

Ja, tallenes tale er klare: vi ligger på sisteplass i 4.divisjon. Nå må vi løfte i flokk og skjerpe oss. Vi har trua på en gjeng som har vært i hardt vær før, på flere måter. Husker dere i 2012? Det var veldig spennende kamper, kanskje litt for spennende. Men vi klarte det til slutt. Nå ligger vi altså an til å rykke ned i 5.divisjon, men vi har alltid trua når det gjelder Ballklubben.  Ja, noen av oss har veldig stor tro på Ballklubben.  Irriterende stor tro, i følge noen forståsegpåere.  Ja, for hvem vet egentlig hva framtiden bringer?

Vår motstander SF3 har et 1. lag som ligger an til å rykke opp i Tippeligaen, i ryggen. De har et 2.lag i 3.divisjon de kan benytte spillere fra. De har publikum i Sandefjord med seg, sponsorene, snakkisen på byen og vi er vel egentlig glemt av de fleste, skal vi dømme ut fra oppmøtet på Storstadion for tida. Vi har egentlig bare veggen i ryggen. Eller?

Da er det greit å løfte blikket litt å se hva som har skjedd i resten av Vestfold. I Larvik forsøkte de seg med Larvik Fotball som ble stiftet i 1999, men klubben gikk over ende. Fram tok over og ligger nå på 2.plass i 2.divisjon, med mål om å komme til 1.divisjon. I Tønsberg forsøkte de med FK Tønsberg som hadde 33 samarbeidsklubber, men samarbeidet gikk i oppløsning, og nå er FKT en konkurrent til Eik- Tønsberg som leder vår avdeling. I Horten har Ørn kommet opp igjen til 2.divisjon.

Det kan altså fort snu seg i fotballen. Husk en gang spilte vi for over 33 000 på Ullevaal. Men vi lever lenge på minnenene.

SF har planer om å gjøre alle klubbene i Vestfold til sine samarbeidsklubber. Hvis jeg skal være ærlig har jeg veldig liten tro på dette, særlig etter hva som skjedde med FK Tønsberg. Og hva skjer egentlig med samarbeidet Fram Larvik – SF hvis Fram skulle klare å rykke opp i 1.divisjon, og SF ikke rykker opp i Tippeligaen? Hva gjør resten av resten av larviksklubbene da? Vestfoldfotballen går spennende tider i møte…

Ta med deg SB-skjerfet og noen du kjenner til Storstadion og hei på Ballklubben. Lykke til, Gule!

Vi lar håndballjentene på danske Viborg lede an oppvarminga før kampenJ